Gratis afhalen in ruim 30 winkels
Gratis thuisbezorgd vanaf 50.- euro
Vandaag besteld binnen 1-3 dagen bezorgd*

Ziekte een
stapje voor

Twee keer per dag je kind op een speelse manier leren hoe ze het best hun tanden kunnen poetsen. Vanzelfsprekend toch?! Maar doe je dit ook bij je huisdier? Want ook zo voorkom je gebitsproblemen bij je huisdier. En ook een heleboel andere ongemakken en kwaaltjes kun je voor zijn!

Algemeen begrip

 

Preventieve zorg is meer dan pilletjes en pipetjes 

 

Preventieve zorg bij huisdieren is de basis van diergezondheid en zorgt ervoor, dat je huisdier beschermd is tegen ziekten. Preventieve zorg is een algemeen begrip, in zowel humane als veterinaire zorg. Onderdelen hiervan zijn vaccinatie en thuiszorg.

Wist je dat?

“Een vlooienbesmetting treft niet alleen de hond/kat in de winter, maar ook je warme huis. Hiervoor zijn er speciale omgevings-, mand- en tapijtsprays.”

Niet voor een prikkie 

 

Vaccinatie is ook het moment dat je huisdier door de dierenarts preventief gecontroleerd wordt.

 

Dierenartspraktijken zien steeds vaker dat huisdieren minder vaak gevaccineerd zijn. In 2021 was dit slechts 55% van de honden, 25% van de katten en 16% van de konijnen. Een reden daarvan kan zijn, dat dierenartskosten extreem gestegen zijn in de afgelopen jaren. Ook zijn er grote prijsverschillen van soms wel 200 euro voor dezelfde behandeling.

Wist je dat?

“Een knaagsteen voorziet in de knaagbehoefte, houdt tanden op de juiste lengte en bevat mineralen.”

 

Verzorging en Apotheek 

 

Jouw Dierspecialist heeft diverse middelen in huis voor diverse soorten dieren. Voor advies kun je ook bij ons terecht, in de winkel maar ook online. Je kunt ook bestellen via de webshop van Dierspecialist. 

 

Voorbeelden van producten zijn: ontworming, middelen die op natuurlijke manier stress wegnemen en voedingssupplementen. Producten voor vacht en veren. Wondzalf, (tanden)borstels, medicatie om parasieten tegen te gaan en voor oog en oren. Door hier thuis mee aan de slag te gaan op het moment dat zich een probleem voordoet, voorkom je dat je dier ziek wordt. Hierdoor wordt je huisdier een hoop ongemak bespaard en jou de vaak hoge kosten als je de dierenarts moet inschakelen.

Wist je dat?

“Zandpapierstokjes zorgen er in de vogelkooi voor dat de nagels van de vogel niet te lang worden.”

Diverse middelen haal je bij Dierspecialist


Heb je een vraag naar aanleiding van dit artikel? Kom bij ons langs in de winkel voor goed advies. Ook online kan je je vraag stellen, onze Dierspecialisten staan voor je klaar en helpen je graag!

Gerelateerd advies