Gratis afhalen in ruim 30 winkels
Gratis thuisbezorgd vanaf 50.- euro
Vandaag besteld binnen 1-3 dagen bezorgd*

Overal haren

Het verwijderen van haren in huis blijft een klus. Heb je je huis net aan kant, liggen er even later weer overal haren. Heel frustrerend… In dit artikel hebben wij de beste én snelste manieren, om van die haren af te komen, op een rijtje gezet voor jou:

Tip 1


De Ramenwisser 

 

Met een raamwisser kun je haren van het tapijt of de bank verwijderen. Maak hem licht vochtig en trek dit over stoffen oppervlaktes heen. Tussendoor maak je de wisser schoon met een vochtige doek. 

Tip 2


Rubberen bezem 

 

Deze heb je vast weleens voorbij zien komen in de kapperszaak en dat is met een goede reden. Ook de haren van huisdieren blijven goed kleven aan het rubber. Je kunt hem op vrijwel alle vloeren gebruiken, van tapijt tot laminaat. Daarnaast gaan ze lang mee en kosten ze niet veel.

Tip 3


Stofzuigen en borstelen 

 

Een goede manier om haren te verwijderen is met een normale borstel en de stofzuiger. Maak de haren los met de borstel en hou de stofzuiger erbij om deze direct op te zuigen. 

Tip 4


Schoonmaakhandschoen 

 

Rubberen schoonmaak- of massagehandschoenen werken ook heel goed om haren van allerlei oppervlaktes te verwijderen. Maak ze licht vochtig en wrijf met je hand over plekken met haren. 

Tip 5


FURminator 

 

De FURminator is een borstel om losse haren uit de hondenvacht te verwijderen. Maar je kunt hem ook gebruiken voor je tapijt of om lastige hondenharen uit de auto te verwijderen.

Tip 6


Pluizenroller 

 

Deze roller is eigenlijk onmisbaar als je huisdieren hebt. Hiermee kan je even snel de haren van je kleding afrollen voordat je van huis gaat.

Tip 7


Vachtverzorging

 

En last but not least: Borstelen! Wanneer je je kat of hond regelmatig een goede vachtverzorging geeft worden de haren in huis ook minder. In de artikelen: vachtverzorging hond en vachtverzorging kat lees je alles over een goede vachtverzorging.

Alles voor de vachtverzorging haal je bij Dierspecialist


Heb je een vraag naar aanleiding van dit artikel? Kom bij ons langs in de winkel voor goed advies. Ook online kan je je vraag stellen, onze Dierspecialisten staan voor je klaar en helpen je graag!

Gerelateerd advies