Gratis afhalen in ruim 30 winkels
Gratis thuisbezorgd vanaf 50.- euro
Vandaag besteld binnen 1-3 dagen bezorgd*

Week van de teek

De teek kan ziektes doorgeven via de beet. Dus heeft een teek zich vastgebeten op jou of je hond of kat? Dan moet je deze zo snel mogelijk verwijderen. Als de teek binnen 24 uur is verwijderd, is de kans dat ziektes – waarvan de meest bekende de ziekte van Lyme is – worden overgedragen, heel klein.

Wist je dat?

Teken houden zich schuil in struiken en hoog gras. Klaar om hun gastheer te bespringen.

Teek one 

 

Er zijn teekwerende en -dodende producten voor honden en katten. Doorgaans werken deze middelen ook tegen vlooien en in sommige gevallen luizen.

 

Denk hierbij aan Seresto halsbanden en Advantix pipetten. Overleg met jouw Dierspecialist of een middel geschikt is.

 

Tekenmiddelen doden een teek als de parasiet al enige tijd op het lichaam zit. Daarom is het raadzaam om ook een product te gebruiken met een teekwerende werking. In het tekenseizoen (van maart t/m september) is het belangrijk het huisdier dagelijks te controleren door te voelen of te kammen.

Pas op!

Gebruik nooit middelen die bestemd zijn voor andere diersoorten! Producten voor honden kunnen giftig zijn voor katten.

Teek away

Als je een teek gaat weghalen, is het vooral belangrijk dat je de teek niet beschadigt.

 

Gebruik altijd een speciale tekentang om de teek te verwijderen. Pak de teek zo dicht mogelijk bij de huid beet en trek de teek er recht omhoog uit, zonder te draaien. Doe dit rustig, zodat de teek in z’n geheel inclusief alle monddelen wordt verwijderd. Een teek schroeft zich niet vast, dus draaien is niet nodig. Check wel eerst goed of het een teek is. Als de teek weg is, moet je de wond ontsmetten met 70 procent alcohol of jodium. Noteer de datum voor het geval dit nodig blijkt.

Een tekentang en tekenwerkende middelen haal je bij Dierspecialist


Heb je een vraag naar aanleiding van dit artikel? Kom bij ons langs in de winkel voor goed advies. Ook online kan je je vraag stellen, onze Dierspecialisten staan voor je klaar en helpen je graag!

Gerelateerd advies