Gratis afhalen in ruim 30 winkels
Gratis thuisbezorgd vanaf 50.- euro
Vandaag besteld binnen 1-3 dagen bezorgd*

Vachtverzorging
konijn

Konijnen hebben verschillende soorten vachten en deze hebben hun eigen verzorging nodig. Je hebt kortharige en langharige vachten. Ook bij konijnen is het belangrijk om ze te borstelen en dit geld voornamelijk bij de konijnen die binnen worden gehouden. In dit artikel vertellen wij je over de verzorging van de verschillende konijnenvachten. Denk er, voordat je een konijn neemt, goed over na hoeveel tijd je bereid bent om aan verzorging te besteden.

Een goede vachtverzorging van je konijn

 

Konijnen verharen vooral als ze in de rui zijn. Wanneer je konijn veel haren binnen krijgt, kan dit verstopping veroorzaken. Door ze regelmatig te kammen, kun je dit voorkomen. Buitenkonijnen verharen twee keer per jaar vanwege de temperatuurverschillen tussen seizoenen. Binnen konijnen verharen het hele jaar door.

 

Binnenkonijnen krijgen niet zoveel met deze temperatuurverschillen te maken. De temperatuur in huis blijft redelijk constant. Het wisselen van vacht is daarom niet nodig en is het konijn het hele jaar door aan het verharen. Met hiermee een groter risico om teveel losse haren binnen te krijgen. Borstel je konijn daarom regelmatig om verstopping en klitten te voorkomen. Dit laatste geld zeker voor het Angora konijn en de Teddy.

Onze webshop heeft diverse borstels en kammen in het assortiment.

Kortharig konijnvacht


 

Deze konijnen verharen wel,
maar losse haren zijn makkelijk te verwijderen met een zachte vachtborstel.

 

Kam ze ook een met een massage- of slickerborstel om de huid te masseren, de bloedsomloop te stimuleren en jullie band te
vergroten. Je kunt er ook voor kiezen om zo nu en dan de vacht te wassen met speciale konijnenshampoo.

Langharig konijnvacht


 

Hier is meer kans op klitten en vervilting. Gebruik een klittenkam en vachtborstel om ook vuil, stof en loszittende haren te verwijderen.

 

Kam vervolgens de lange haren goed door met een fijne vachtkam om nieuwe klitten te voorkomen. Het kan soms nodig zijn om een plukje weg te knippen doordat je de klit er niet uitkrijgt. Kijk de vacht dagelijks na op klitten met wat extra aandacht voor de buik en poten. 


Ontstaan er toch vachtproblemen ondanks al je goede verzorging? Dan kan je het beste aankloppen bij een goede trimsalon. Onze Dierspecialisten staan ook altijd voor je klaar om je te helpen en advies te geven voor al je vragen omtrent de vachtverzorging van je konijn.


Borstels voor het konijn haal je bij Dierspecialist


Heb je een vraag naar aanleiding van dit artikel? Kom bij ons langs in de winkel voor goed advies. Ook online kan je je vraag stellen, onze Dierspecialisten staan voor je klaar en helpen je graag!

Gerelateerd advies